donderdag 1 december 2005

Torres del Paine

Hola todos!
Vandaag zijn we in het wereldberoemde en Amerika´s beste hiking-nationaal park Torres del Paine geweest. En het moet gezegd worden: het is een regelrechte aanrader!
Ongelofelijk wat je hier aan ongerept natuurschoon voorgeschoteld krijgt. Azuurblauwe meren, tientallen gletsjers, granieten pieken van 2500 meter hoogte, bossen en bijna handtamme vogeltjes die gewoon op je picknicktafel gezellig komen mee-eten van je meegebrachte sandwiches.
Het is wel een lange rit per bus naar het park toe, daar deden we al zo´n tweeenhalf uur over. Dan moet je nog een keer het park in. Hier loopt de beroemde hiking-trail, ´W´, genoemd naar de vorm die hij heeft.
In het hoogseizoen (gelukkig zitten we daar nog niet in...) schijnt het hier wel een kermis te zijn. Campings zien er dan uit als complete dorpen, met de vervuiling van dien... en je loopt voet aan voet me je voorganger-hiker. Nu was het redelijk rustig en erg indrukwekkend. We waren met en vrij internationaal gezelschap (9 personen) dus we hebben weer allerlei talen moeten beoefenen.
We hebben allerlei dieren van vrij dichtbij gezien, zoals een hele kudde struisvogels (een vrij kleine soort, genaamd nanu´s), lama´s (guanaco´s), 2 vosjes, allerlei roofvogels en Magelhaen ganzen.
Het is heel erg opvallend dat de dieren hier niet de angst voor mensen kennen die we gewend zijn. Ze komen vrij dichtbij en zijn erg nieuwsgierig.
We hebben nog een hike van zo´n 2 uur gemaakt over een strand waar je metershoge ijsbergen kon zien drijven, naar een uitzichtspunt van waaruit je een gletsjer kon zien. Op de terugweg was er weer de verplichte stop (excursies....) in een restaurantje waar de chauffeur zich zo nodig te buiten moest gaan aan sandwiches en sigaretten. Nou ja, het mocht vandaag wel, prima dagje gehad!
Morgen doen we rustig aan. We hebben nog even overwogen om weer een dag het park in te gaan en daar een hike te doen van 6 uur naar de voet van de Torres (schijnt enorm indrukwekkend te zijn als je aan de voet van granieten torens van 2800 meter staat). Maar we zien ervan af, bang dat we het niet redden onze boot te halen morgenavond. Omr 21:00 uur uiterlijk moeten we inschepen. Dus we gaan lekker een dagje mountainbiken en eerst behoorlijk uitslapen, zijn we aan toe!
We moeten morgen snel een CD zien te branden van al onze foto´s, het zijn er teveel geworden en het past niet meer op de memory stick.
Veel groetjes en misschien tot morgen, anders tot over 4 dagen!

Geen opmerkingen: