zondag 11 december 2005

Valdivia en onze video camera

Jee, wat hebben we een ongelofelijk mooi weer. Het is overdag strak blauwe lucht en bloedheet. Nu klagen we af en toe weer dat het te warm is. Het is ook nooit goed. Vandaag (zaterdag) een lekker dagje doorgebracht in Valdivia en ons weer urenlang staan te vergapen aan de zeeleeuwen bij de vismarkt. We kunnen onze ogen nog steeds niet geloven als we zien wat daar allemaal gebeurt. Dat de zeeleeuwen zo ongelofelijk dicht bij je zitten kun je je haast niet voorstellen. En vogels zijn zo hondsbrutaal dat ze bijna op de lens van je camera komen zitten.
Het drama met de video camera heeft vandaag zijn vervolg gekregen. Na enig gespit op Internet hebben we besloten toch maar een nieuwe camera te kopenb ter plaatse. Hij is wel iets duurder dan in NL, maar we kunnen een videocamera echt niet missen. Dus vanochtend meteen maar naar een grote elektronicazaakgegaan. Niemand sprak uiteraard een woord Engels, maar in ons beste Spaans is het ons toch gelukt een camera te kopen. Weer een JVC. Tot onze grote schrik bleken we echter al onze reeds eerder opgenomen bandjes in de nieuwe camera niet af te kunnen spelen. Even een behoorlijk baalmoment hadden we dus! Er lijkt geen oplossing voor te zijn. Lang leve JVC en de standaardisatie. MiniDV is dus niet altijd MiniDV! Maar hier komen we wel uit als we terug zijn in NL. Lenen we wel een andere camera waar de eerder opgenomen bandjes wel in af te spelen zijn.

Wat hebben we gedaan vandaag behalve ons vergapen aan de zeeleeuwen? Naar het Parc Municipal Saval geweest. Ligt een klein beetje buiten de stad, maar is een rustig plekje op een groot eiland (Teja), waar we parkieten hebben gezien en veel andere vogels. En een enorme lagune helemaal vol met waterlelies. Erg mooi.
Om 4 uur ´s middags zijn we op een bootje gestapt voor een trip naar een natuurreservaat waar volgens de beschrijvingen meer dan 16.000 zwartkoppige zwanen zouden zitten. Nou, niet vandaag dus. We hebben er welgeteld 4 (!!!) gezien. Toen moesten we ook nog verplicht aanleggen bij een of andere schtijtgehucht waar een appelciderfabriekje bezocht moest worden. (erg commercieel dus allemaal...). Wij zijn lekker met zijn tweetjes in een piepklein theehutje gaan zitten, waar de kippen gewoon binnen rond liepen en waar een bijzonder vriendelijk vrouwtje ons in rap Spaans te woord stond. Heerlijke likeurtjes hebben we daar geproefd en stevige Tarta Nueza gegeten. Op de terugweg met de boot weigerde plotsklops het roer en was de boot stuurloos. Enige paniek onder de bemanningsleden en er werd een noodoplossing bedacht door ergens op het achterdek van de boor een luikje open te maken waar dan weer mbv een stuk ijzer de boot met de hand bestuurd kon worden. We zijn uiteindelijk wel veilig weer aangekomen. Michelle heeft dankbaar gebruik kunnen maken van haar nieuwe videocamera. Toen we aanmeerden moest er eerst een zeeleeuw weggejaagd worden omdat we naders niet uit de boot konden komen. Na een hoop gemep van een bemanningslid en na een hoop gebrul dook ie het water in en konden we uitstappen. Te gek dagje weer. We hebben zojuist op de overdekte markt in een erg goedkoop visrestaurantje Merluza gegeten. Voor 3 euro krijg je meer dan genoeg te eten. Overheerlijke vis.
We hebben besloten nog een dag langer in Valdivia te blijven. Morgen willen we met een collectivo naar Niebla gaan, ligt aan de kust. Hier zijn de verdedigingswerken uit de oorlogstijd van de Spanjaarden en de Nederlanders. Morgen hier meer over.


In Valdivia hebben we dus nu ook al ons favoriete lokaaltje gevonden om te eten en om enorme grote flessen Escudo bier te drinken. Er heerst hier een erg leuk sfeertje en het ligt iets buiten het centrum in een rustig straatje.

1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn dat je weer een nieuwe camera hebt! Je kunt die andere filmpjes wellicht ergens anders omzetten.
Vanmiddag (avond) gaan we weer richting NL (via DL, jammer voor het mooie weer hier en in NL mist het en is het erg koud volgens de berichten!
Liefs en kus van H & W & A
Goodgoan en doot hennig an!
Dag!