woensdag 7 december 2005

Ancud (Isla de Chiloe) en Puerto Varas

Vanmorgen na een uitgebreid ontbijt van onze hospita hebben we om half tien de bus naar Ancud genomen, in het noorden van het eiland Chiloe. De bedoeling was dat we daar een nachtje zouden blijven. Onmiddelijk op het busstation aldaar sprak ons echter een taxichauffeur aan. Hij bood aan ons naar een eilandje aan de noordwestkust genaamd: Pinguinera Punihuil te brengen en meteen een bootje voor ons te regelen daar. Het betreft hier 3 eilanden, net uit de kust van Punihuil aan de Pacific Oceaan waar Magelhaen- en Humbolt pinguins broeden. Het gebied wordt beschermd door Duitse vrijwilligers.
Na een half uurtje rijden arriveerden we aan een prachtige, woeste kustlijn. Onze chauffeur zou een goede Camel Trophy coureur geweest zijn, hij scheurde met groot zelfvertrouwen door complete rivieren en later het strand op.
Het hele strand was bezaaid met allerlei vogels: scholeksters, albatrossen, kalkoengieren (dank je Alfons), valken, etc. etc.
We werden in waterdichte pakken gehezen (een soort regentuinbroek met laarzen eraan vastgenaaid) en kregen een zwemvest mee. Drie mannen moesten vervolgens voor ons aan het werk om hun vissersboot door de branding heen te trekken tot aan de plek waar het diep genoeg was om de buitenboordmotor naar beneden te kunnen trekken.
We voeren langs 4 van de bestaande pinguinkolonies die je van vrij dichtbij kon bekijken. De jongen waren al vrij groot en erg grappig. Verder zagen we een zeeotter (heel bijzonder want die krijg je bijna nooit te zien!), een aantal zeeleeuwen die ons nieuwsgierig zaten aan te kijken, verschillende Ibissen, magelhaenganzen, cormoranten, etc. etc.
We waren alweer bijna terug op het strand toen er totaal onverwacht een gigantische golf over ons heen sloeg. We waren drijfnat en wat erger was: de videocamera heeft het begeven... Zout water is blijkbaar dus echt funest voor dit soort gevoelige apparatuur. Erg vervelend maar we proberen ons er maar niet druk over te maken. Hopelijk is hij nog te repareren of herstelt hij spontaan na een keer goed uitwasemen..
We besloten de bus door te nemen via Puerto Montt naar Puerto Varas. Dit ligt in het Merengebied (Lakes District). Het doet erg Duits aan hier, ons hotelletje ligt tegenover de Deutsche Schule....
Maar we vinden het prima, straks lekker aan de Bratwurst en Eisbein!
Als het helder weer is kan je over het gigantische meer heen de vulkaan Osorno zien liggen. Deze lijkt heel sterkt op die bekende, eeuwig besneeuwde vulkaan in Japan (naam schiet ons even niet te binnen).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's, vooral die close-up van dat vogeltje is erg goed gelukt! Shit van die camera, hoop dat ie het straks weer doet!!!

Anoniem zei

Naam van die vulkaan is even foetsjie.....:-)Kan gebeuren.

Erg zonde van de video camera.

Zojuist het laatste rondje met Alfons gelopen. Historisch en triest, maar wel onder de 40min.

Greetz, PP te E.

Anoniem zei

Zijn jullie wel verzekerd?
Groeten van iedereen in Spanje.