zondag 11 december 2005

Niebla, gunfight at the OK Corral en hoy no vino!

Zo, eindelijk een internetcafe gevonden dat open is. Je gelooft je ogen niet hier, maar alles zit potdicht vanwege de verkiezingen! We hebben nog met veel moeite een eettentje gevonden op de vismarkt waar we snel even 2 hamburgesas achterover konden drukken (heerlijk overigens, met guaquemole en allerlei groentes, voor bijna geen geld). De supermarkt was wel open maar hoe we ook zochten, de wijn was niet te vinden! Toen zagen we dat de hele wand met alcoholische versnaperingen compleet was afgeplakt. No alcohol today vanwege de verkiezingen!!! hahahah! Ook alle kroegen zaten dicht en in het park mag je geen wijntje drinken. Overal staat policia toezicht te houden. In een winkeltje waar met grote letters Gato Negro (de befaamde wijn dus) opgeschilderd stond konden we na enig smoezen met de man achter de toonbank stiekem een fles meenemen in de rugzak. Niemand mocht het zien! Net of het land drooggelegd is voor een dag!

Maar goed. We hebben verder een prima dagje gehad. Vanmorgen aan het ontbijt een Nieuw Zeelander ontmoet, nogal een roudouwer zo te horen. Hij praat als Mick Dundee en is vrij moeilijk te verstaan. Zijn Spaans al helemaal niet... Maar erg leuke kerel, hij wil met een paar vrienden gaan klimmen zonder touwen (want met touw ben je niet verzekerd...)
We hebben de collectivo genomen naar Niebla en van daaruit een bootje naar het eiland Corral waar diverse Spaanse forten (verdedigingswerken o.a. tegen de Nederlanders) uit 1750. Compleet met kanonnen, alles stond er nog. Schitterend plekje aan zee overigens en hier zagen we wel 20 zwartgenekte zwanen, die we gisteren tijdens de excursie hadden moeten zien. Verder veel kalkoengieren, pelikanen en ander gevogelte. We hebben lekker op het strand zitten picknicken en zijn toen naar het andere fort gelopen, wel een loopje van een half uur naar een klein vissersdorpje. Alsof je 100 jaar terug in de tijd gaat!
Het 2e fort was helemaal overwoekerd. (De kanonnen lagen erbij zoals ze er in 1750 ook al bijlagen waarschijnlijk. Een aantal was omgevallen, het houten onderstel is al flink aan het wegrotten. Zonde, maar wel een mooi plekje weer. Mooi uitzicht op allerlei eilandjes met zeevogels erop.
Hier viel het ons al op dat er niets te krijgen was en dat alle terrasjes en restaurantjes dicht waren. Misschien zijn ze bang voor wantoestanden met het tellen van de stemmen zoals in Florida destijds??
We namen de boot terug en moesten ineens een zwemvest aan! Terug in Valdivia zijn we nog even langs de 2 musea gelopen op het eiland. Uiteraard waren ze dicht, maar we zagen 2 zeeleeuwen helemaal alleen op het strandje liggen. Mooie plaatjes en filmpjes kunnen schieten. Gieren vlogen vlak boven ons hoofd, toch een leuk geheel.
Morgen reizen we af naar Pucon, een outdoorparadijs. We willen gaan proberen de Villarica vulkaan te beklimmen. Je schijnt op de top in de krater te kunnen kijken en de gloeiende lava te kunnen zien. Volgens de Nieuw Zeelander is het maar de vraag of het lukt. Er is veel sneeuw gevallen en de laag onder de sneeuw zou verijst zijn. Nou ja, er zijn anders genoeg alternatieven te verzinnen ter plekke (mountainbiken, etc.)

Geen opmerkingen: