zaterdag 17 december 2005

Chillan

We zitten nu in Chillan, DE marktplaats van Chili. Het viel ons eerlijk gezegd een beetje tegen allemaal dus we hebben besloten de nachtbus te nemen, door naar Santiago. Deze vertrekt om 1 uur s´nachts. Dan hebben we morgen nog een gedeelte van de dag voor Santiago en om 18 uur vliegen we van daaruit naar Paaseiland.
Het enige dat we hier gezien hebben waren de muurschilderingen in de Escuela Mexico. De school was een gift van Mexico nadat het vorige gebouw verwoest was door een aardbeving in 1939. De gehele bibliotheek is beschilderd door de beroemde muurschilder David Alfaro Siqueiros. De muurschilderingen, die de gehele wand inclusief plafond omvat stellen Indigenous en post-Columbiaanse figuren voor, gezien in de historie van Mexico en Chili.
Daarna hadden we dringend behoefte aan een terrasje en een grote pot bier. Na enig zoeken (het lijkt wel of ze hier allemaal van de blauwe knoop zijn..) vonden we er een. Tot onze ontsteltenis mochten we onze bierversnapering alleen binnenshuis verorberen! Krankzinnig land af en toe... Maar goed, het is toch allemaal gelukt.
Daarna hebben we de beroemde markt bezocht. Helaas waren ze hem al aan het afbreken. Toch wel leuk om even te zien. We hebben er heerlijk, vers fruit gekocht voor een prikkie. Daarna hebben we urenlang in het Plaza de Armas (een mooi park) gezeten waar we vermaakt werden door stuntende skateboarders en ´cirsusfietsers´ (van die fietsjes met een heel laag zadel die zowel voor- als achteruit kunnen trappen).
Nu moeten we de tijd zien vol te maken tot 1 uur vannacht. Gaan we maar een keer uitgebreid zitten eten, hebben we ook wel een keer verdiend! We hoorden dat er sneeuw ligt in Nederland, wow! Heerlijk, wat een verkoeling! Hier is het niet uit te houden van de hitte...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Michelle en Huub,
We zijn inmiddels terug van onze duikvakantie van Hurghada. We hebben onderwater ook weer veel mooie foto's mogen maken, maar toen we jullie foto's en het ontzettend spannende reisverslag bekeken, werden wij toch wel een heel klein beetje jaloers. Zo te lezen hebben jullie de vakantie van je leven. Wat ontzettend afwisselend, avontuurlijk, sportief, maar ook af en toe een beetje gevaarlijk. Het lijkt ons dat het gewoon een SUPER ervaring voor jullie zal zijn. We zullen mee blijven lezen tot de 1e Kerstdag.
Heel veel groetjes uit het koude Helmond... en een behouden thuiskomst
John en Sylvie