vrijdag 16 december 2005

Mountainbiken Pucon

Vandaag hebben we een erg mooie mountainbike-tocht gemaakt van Pucon naar Ojos del Caburgua, een enorme waterval (eigenlijk 3 watervallen). Helaas hadden we bikes met ´boorzadels´ (die dus in ons achterste boorden...) maar dat mocht de pret niet drukken. De tocht ernaar toe was 17 km over off-the-road terrein. Prachtig weggetje waarbij verschillende woeste rivieren overgestoken moesten worden over gammele hangbruggen. Onderweg kwamen we langs een andere waterval: Salto Carieleufu. En wat schetst onze verbazing, hier had zich weer een Duitser gevestigd die heerlijke Strudels verkocht. Die verleiding konden we natuurlijk niet weerstaan!
Je kon er prachtig wandelen langs een woeste rivier naar een plek waar 2 rivieren samenkwamen. Enorme draaikolken zag je er.
Daarna doorgefietst naar onze eindbestemming. Enorm natuurgeweld, allerlei watervallen die samenstroomden in een groot en kraakhelder, kolkend bassin.
We zijn langs de grote weg teruggefietst in de hoop een van de vele hotsprings te passeren, hetgeen niet gelukt is... Of we hadden 16km om moeten fietsen. Maar we waren snel terug dus ons achterste is iets minder beurs dan verwacht. Michelle´s knie heeft wel behoorlijk opgespeeld maar omdat de belimmingen niet al te lang waren was het toch te doen. Het was ontzettend rustig onderweg, geen collega-mountainbiker te bekennen! Er was veel wildlife te zien, van die valken die je overal ziet, ibissen, kippen en ganzen! Af en toe een koe of een paard op de weg, erg leuk allemaal.
Daarna zijn we met een fles Pisco Sour naar ons bekende strandje in Pucon gegaan. Heerlijk gezwommen in het Lago Villarrica.
Vanmorgen was het behoorlijk bewolkt, al vrij snel brak echter de zon door, het is de hele dag stralend weer geweest en we zijn liederlijk verbrand. Michelle´s onderlip is 1 grote blaar geworden, erg pijnlijk... Smeren helpt niet, het schijnt herpes te zijn (niet de geslachtsziekte, haha...).
Morgen gaan we dus door naar Chillan, dan melden we ons wel weer! Pucon is echt een aanrader, het doet ons ergens pijn om hier weer weg te gaan!

Geen opmerkingen: