zondag 30 september 2007

Lake Louise

Vrijdag 28 september

Vanochtend regent het en we blijven wat uitslapen, ook om opkomende griepjes de kop in te drukken. Huub loopt naar de rivier en ziet verse berensporen. Ze zitten hier dus wel, waarom zien wij ze dan niet? Bij de ingang van de camping staat een waarschuwingsbord om toch vooral geen etensresten achter te laten. Tussen 2 bomen hangt een door een beer verwoeste koelbox als afschrikmiddel. De tanden staan erin en hij is totaal uiteen gereten. Exciting….
Het liedje van Randy Newman; ‘Louisiana’ blijft maar door ons hoofd spelen zodra we de naam Lake Louise ergens zien opdoemen. Het blijft regenen en we besluiten toch de hike van Lake Louise naar Lake Agnes te gaan doen. Busladingen Japanners worden hier losgelaten en poseren bij iedere lokatie als bewijs dat ze er geweest zijn.Deze hike begint bij het Fairmont Lake Louise Hotel, pal aan het meer. We trekken de stoute schoenen aan en gaan het hotel binnen. Het doet ons denken aan het hotel uit ‘The Shining’, zo enorm groot met eindeloze lege gangen en een weelderige luxe overal. De mistflarden aan de buitenkant doen de rest. We beginnen een levendige fantasie te ontwikkelen en zien de bijl van Jack Nicholson al door een van de kamerdeuren komen…..
Het hotel is een kopie van een Schots kasteel en een overnachting kost rond de $ 800,- per nacht. Je hebt dan wel een prachtig uitzicht en je kan je baden in weelde…
We lopen het pad naar boven en de regen verandert in sneeuw. Na 4 km klimmen (het zweet breekt ons uit door de regenkleding waarin we ons hebben moeten hullen) bereiken we doorweekt een theehuis aan Lake Agnes. Het is eigenlijk een uit boomstammen gebouwde berghut. Erg gezellig. Je kan er alleen thee krijgen (logisch, het is een theehuis..). We nemen bij de Maple thee een stuk overheerlijke appeltaart en voelen ons op wintersportvakantie. We dalen weer af en het enige wildlife dat we aantreffen zijn een paar eekhoorns. We kunnen ons echt niet voorstellen dat zich hier tussen al die mensenmassa’s (in de zomer moet het hier een crime zijn. Lake Louise is na de Niagara watervallen de drukst bezochte toeristische attraktie) nog wild zou kunnen bevinden. In ieder geval zeker geen beren! We kopen wat flessen wijn en een fles Canadese whisky (allemaal keurig in de bruine zak verpakt, mensen zouden het eens kunnen zien…) in de liquor shop en rijden terug naar de camping waar we ons wat warmte indrinken.

Geen opmerkingen: