donderdag 20 september 2007

Campbell River

19 september 2007

Na een slapeloze nacht vanwege de extreme kou (het was tegen het vriespunt) staan we vroeg op. We rijden nog even langs Radar Hill (om de een of andere reden speelt de hele tijd het liedje 'Radar Love' van The Golden Earring door ons hoofd..). Het uitzicht over natuurgebied Clayoquot Sound (lastig, al die Indianennamen) is erg mooi. Maar ook hier zien we helaas geen walvissen spuiten op zee. De afstand is ook wel erg groot, meer dan 300 meter...
Daarna rijden we dezelfde weg terug, oostwaarts via Port Alberni naar Parksville. Van daaruit gaat het naar het noorden en eindigen we in Campbell River. De camping die we op het oog hebben ziet er erg 'gribus' uit, dus we kiezen voor de buurman.
We worden verwelkomd door Peter. Hij beheert de camping, samen met zijn 20 jaar jongere vrouw Conny. Hij is van Schotse afkomst (zijn vader kwam uit Glasgow) en zij heeft Duitse roots via haar voorouders. Ze spreekt nog een woordje Duits. Erg leuke lui en ze regelen een trip voor ons (in de hoop op zalm vissende beren te zien) bij Eagle Eye Adventures. Het is een wildlife trip, dus hopelijk krijgen we morgen van alles te zien.
We lopen het stadje in, dat niet meer voorstelt dan een straat met houten huisjes erlangs, een paar enorme supermarkets en pier waar hordes (voornamelijk) mannen op zalm aan het vissen zijn. We zien ze niets anders vangen dan het zeer giftige kelp (dit kan een kip doden door het aanwezige koolmonocide en heeft stengels van soms meer dan 10 meter).
We doen onze boodschappen en lopen terug naar de camping waar we onze in een liquor shop bemachtigde wijn (een hele klus, het gaat ook in een bruine zak mee..) soldaat maken. Omdat het uit eten gaan hier extreem duur en daarnaast ook nog eens behoorlijk junky is hebben we besloten toch maar eens zelf te gaan koken. Maar dat valt niet mee in een camper. We houden het dus bij eenvoudige, doch voedzame maaltijden. Vanavond staat er SPAM (Monthy Python...) op het menu. We zien wel wat het wordt!

Geen opmerkingen: