donderdag 27 september 2007

Jasper National Park - 2e dag

26 september 2007
Vandaag hebben we een gat in de dag geslapen, om 9 uur worden we pas wakker! Het was blijkbaar nodig. We rijden naar de 'Jasper Tramway to the Whistler summit'. Helaas gaat hij niet omhoog vanwege de harde wind. We besluiten dan maar de 'Valley of the Five Lakes' hike te gaan doen. Dit is een hike van een dikke 8 km waarbij je 5 groenblauwe meertjes passeert. Vooral als de zon schijnt (en dat doet hij vandaag) zien ze er beeldschoon uit. Het is af en toe flink klauteren, maar erg de moeite waard. Helaas zien we behalve wat jays (vogels met kuifjes) en eekhoorns geen wildlife hier. Wel onderweg op de weg, waar weer regelmatig een nieuwsgierig hert ons staat aan te staren en geen pas opzij gaat.
Daarna rijden we terug naar de Jasper Tramway voor een 2e poging, maar helaas, de wind is alleen maar aangewakkerd en ze durven het risico niet aan.
Daarna doen we een mislukte poging om naar de Angel Glacier te gaan. De weg er naartoe is echter te smal voor RV's dus jammer maar helaas. Daarna rijden we naar Lake Pyramid, een prachtig blauw meer met een eilandje in het midden waar je naartoe kunt wandelen via een brug. Je kunt hier ook kanovaren, maar daar vinden we het nu te fris voor. En nu zitten we dus weer in onze vertrouwde tent onze heerlijke Columbiaanse koffie te drinken (daar moeten we wat van meenemen naar Nederland straks...).

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Huub en Michelle,

Wat zullen jullie een heerlijke vakantie hebben. De foto's zijn prachtig (de beren zijn mijn favoriet). Wat een mooie natuur en wildlife. Geniet er nog van en neem een berenknuffel en een frisse neus voor mij mee ;-)

xx
Judith