maandag 24 september 2007

Eekhoorns in Prince George

23 september 2007

Na een zeer koude nacht waarbij we dicht tegen elkaar aan moesten liggen onder dubbele dekbedden om warm te blijven, staan we vroeg op. De mede-kampeerders op de camping zijn alweer vuurtjes aan het stoken om warm te worden. Onvoorstelbaar dat sommige mensen hier nog in een tentje kamperen. Een vader met kinderen die naast ons staat kampeert in een halfvergane klapcaravan. Hij heeft de muziek keihard staan om de moed erin te houden. Wij stellen ons zo voor dat zijn ex-vrouw hem volledig uitgekleed heeft en dat hij blij mag zijn dat hij nog met zijn kinderen op vakantie ‘mag’. Misschien hebben we wel een te levendige fantasie….
Na een ontbijtje rijden we weg voor een tocht van 4 uur (360 km) naar Prince George. Onderweg zien we behalve prachtige herfstkleuren en spiegelgladde meren geen wildlife, afgezien van een schrikkerig hert en een dode zwarte beer langs de weg….
De camping in Prince George valt geenszins tegen. We krijgen een mooi plekje in een bosrijke omgeving. De hiking-trails beginnen gewoon vanaf de camping en we doen er een van 6 km (en weer 6 km dezelfde weg terug) richting UNBC. De trail loopt door een bosgebied waar zwarte beren leven. Natuurlijk zie je dan geen beren, die zie je hier alleen langs de kant van de weg! Het stikt er wel van de agressieve eekhoorns die een enorm kabaal maken. Ze bekogelen ons zelfs met dennenappels om ons weg te krijgen. Het lukt ons, ondanks de voortdurende ‘beschietingen’ toch om wat leuke foto’s en film van ze te schieten. Het weer is schitterend en we komen zelfs wat hardloopsters tegen op dit pad. Sportief volkje, die Canadezen!
We koken weer zelf. Ideaal, zo’n selfsupporting camper, we kunnen het iedereen aanbevelen. Onze RV krijgt regelmatig bewonderende blikken toegeworpen en regelmatig willen er mensen een ‘peek inside’ nemen. Ze zijn vooral onder de indruk van de Mercedes Benz motor die erin zit en van de compacte afmetinjgen ervan.

1 opmerking:

Peerke zei

Wat een geweldig mooi gebied als ik dat zo lees. Dan is het maar behelpen met natuurpark de grote Beek :-) hier in Eindhoven. Wel verbazend om te lezen dat er zoveel goede en mooie RV plekken zijn.