woensdag 26 september 2007

Jasper National Park

25 September 2007
Vannacht hebben we eindelijk eens goed geslapen dankzij de heerlijke temperatuur (dankzij het kacheltje in de camper). Huub wordt bijna aangevallen door een agressieve eekhoorn die denkt dat hij z'n nootjes komt stelen. Ze zijn als een gek bezig noten te verzamelen en te verstoppen (begraven) voor de naderende winter.
Het is een heel eind lopen naar de douches, die zich helemaal aan het begin van de camping bevinden. En het is best eng om die in het pikkedonker in een berenrijk gebied, bijna op de tast te moeten terugvinden. Maar we zijn geen beren tegen het lijf gelopen (gelukkig voor die beren ;-))
We rijden naar de Maligne Canyon, die 50 meter diep is en op plaatsen maar 1 meter breed. Een aantal overmoedige mensen heeft hier de dood gevonden in een poging erover heen te springen. Onderweg naar de Canyon moeten we regelmatig keihard op de rem omdat er weer een hert oversteekt. De beesten zijn totaal niet bang en blijven gewoon staan kijken. We rijden langs Medicine Lake, dat bijna droogstaat. Een bizar gezicht. Het schijnt te komen door een onderaardse rivier die het water eruit zuigt.
50 km verderop komen we aan bij Maligne Lake, waar je ook boottochtjes kunt maken. Het is het grootste meer in de Rockies. We doen een behoorlijk enerverende hike naar Opal Hills. Het is een hike van 4 uur (heen en terug) maar wij doen er slechts 2 uur over. Het is een enorme klim, bijna verticaal naar boven en we zweten ons rot. We moeten ook nog 10 kilo foto-apparatuur en andere spullen op onze rug meetorsen...
Onderweg begint het te sneeuwen maar we koelen er niet echt door af. Het is een prachtig gezicht en we zien het meer al snel onder ons liggen. Bovenaan aangekomen (na een uur keihard ploeteren) breekt ineens de zon door en kunnen we genieten van een overweldigend uitzicht op een sneeuwwite toppen van de Opal Hills. We zien wat Golden Eagles vliegen maar verder is er weinig wildlife te zien hier. We hadden gehoopt een Kariboe tegen te komen, maar ze schijnen hier ook vrij zeldzaam en zelfs met uitsterven bedreigd te zijn. We zien ze dan ook niet. We zien wel een leuk vogeltje, na nader speurwerk blijkt het een 'nutcracker' te zijn. En we worden weer belaagd door eekhoorns....
Na de afdaling begint het weer te regenen en even daarna breekt de zon weer door. Vreemd, onvoorspelbaar klimaat hier! Voor morgen hebben ze mooi weer voorspeld, daar moeten we dan maar even van profiteren. We zitten nu in een internet cafeetje in Jasper waar ze heerlijke koffie schenken uit allerlei koffielanden. De Columbiaanse is toch wel onze favoriet.

2 opmerkingen:

Tollekes zei

Huub & Michelle
Ik heb toch niet kunnnen wachten tot vanavond en alvast maar jullie belevenissen een beetje bekeken. Dat het er mooi is wist ik al, maar dit is toch een gebied waar ik nog niet geweest ben. Mijn lijstje is dus weer 1-tje langer geworden.
Nog veel plezier en geniet ervan

Anoniem zei

Ha Huub en Michelle,

Wat een fantastische reis weer. En wat een prachtige foto's. Geniet ze! En kijk uit voor die eekhoorntjes. Ik heb gehoord dat ze levensgevaarlijk zijn.

Karlijn