zondag 27 november 2005

Lange busrit naar El Calefate

We zijn na een zeer zware busritdag (hebben bijna 1000 km afgelegd van Ushuaia naar El Calefate) zitten we hier een dagje uit te rusten. We kwamen pas om 1 uur vannacht aan hier. Hotel hebben we gelukkig al (met veel moeite) vantevoren kunnen reserveren. We hebben geen eigen badkamer maar zijn al blij dat we iets hebben!
We hebben de grens met Chili al gepasseerd maar zitten nu weer in Argentinie. Enorme bureaucratische rompslomp maar het levert wel mooie stempels op in het paspoort.
Het was vannacht wel even zoeken om het hotelletje te vinden: aardedonker, geen straatnaambordjes, maar uiteindelijk is het toch gelukt. We hebben een gat in de dag geslapen.
En nu zijn we ijverig op jacht een werkende geldautomaat te vinden, het lijkt wel of ze communicatieproblemen hebben...
Zojuist hebben we een vogelreservaat bezocht, net buiten het stadje. Roofvogels met nesten gingen meteen in de aanval, het was goed dat we petjes op hadden. Het lijkt wel of dieren hier nog niet zo gewend zijn aan mensen, je kan vrij dichtbij ze komen, zelfs bij hun nesten met eieren en/of jongen!
We horen dat er veel sneeuw ligt in Nederland! Hier schijnt de zon volop maar het is vannacht behoorlijk koud geweest. Helaas vonden we vanochtend pas de extra dekens..
Een paar uurtjes geleden hebben we een excursie geboekt voor morgen. We gaan dan een mini-trekking maken op de Perito Moreno: de enige nog groeiende gletcher in de wereld! We zijn benieuwd hoe dat wordt, het schijnt een van de hoogtepunten hier te zijn.
Nou, morgen of overmorgen meer. Veel sterkte jullie in de sneeuw, of geniet ervan. Misschien krijgen we nog wel een White Christmas!

3 opmerkingen: