donderdag 24 november 2005

el fin del mundo

Vandaag nog een lekker dagje relaxend doorgebracht in Puerto Madryn. We zijn naar het Ecocentro geweest, waar alles wat met de flora en fauna van Isla de Valdes te maken heeft uitgelegd en tentoongesteld is. We zijn er vanuit ons hotelletje helemaal over het strand naar toe gewandeld, een km of 4. De temperatuur was nog steeds bijzonder aangenaam. Strak blauwe lucht en een graad of 30! Wel uit te houden dus. Daarna nog zeer uitgebreid op een terrasje gezeten van een strandtentje. Lekkere biertjes en een paar halfjes witte wijn en een hapje eten. Toen met de bus van Puerto MAdryn naar het vliegveld in Trelew, waar we zowaar zonder vertraging konden vertrekken naar Ushuaia. Ze hebben in ARgentinie trouwens weer een leuke truc bedacht om toeristen geld uit dde zak te kloppen. Zelfs als je met een binnenlandse vlucht vertrewkt van een vliegveld in ARgentinie dan moet je een exit tax betalen. Dat is de reinste geldklopperij, maar betaal je niet, dan mag je het vliegtuig niet in. Na bijna 2 uur vliegen zijn we dan aangekomen op het einde van de wereld. Dat kun je bijna letterlijk zo nemen, want meer zuidelijker dan Ushuaia waar we nu zitten is er geen bewoning meer. Dit is de allerzuidelijkste stad ter wereld. Het was heel even slikken toen we uit het vliegtuig stapten. Het is hier nu een graad of 5 en regenachtig. Maar dat is normaal hier in de zomer!!! Het uitzicht vanuit het vliegtuig vlak voor de landing was wel overweldigend. Uitzicht over het Beagle kanaal en zicht op de uitlopers van de Andes met besneeuwde hellingen en gletsjers.
Via het toeristen burootje hebben we een hostel uitgezocht. Een klein beetje buiten het centrum maar spiksplinter nieuw. Het is hier net als of je op wintersport in Frankrijk of Zwitserland bent. Zelfde sfeertje, uitzich op besneeuwde bergen, houten poppenhuisjes e.d.
Morgen willen we een boottocht gaan maken op het Beagle kanaal (dat heet trouwens naar de boot van Darwin die hier in 1500 zoveel doorheen voer op weg naar de Galapagos eilanden, waar hijn zijn beroemde evolutie theorie ontwikkeld heeft). Morgen verhalen we hier verder over. Dan kunnen we alles bij daglicht aanschouwen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee globetrotters,

Jullie krijgen kennelijk wel veel waar voor jullie reisgeld!
Blijft er ook nog tijd over om ergens lekker op je krent te gaan zitten?
Liefs van de leu oet hengel, take care en goodgoan.

Anoniem zei

Zo te lezen hebben jullie het geweldig daar. 5 graden is warm vergeleken met hier , dus ook dat zit niet tegen.
Ik ben benieuwd naar de foto's. Dat zal in april wel ergens lukken, want dan zijn wij ook terug.
groeten Bert

Anoniem zei

Raar gevoel denk ik, zo aan het einde van de bewoonde wereld.

Knap van die Darwin dat ie al in 1500 daar is geweest. Zeker gezien het feit dat ie pas in 1802 geboren is...:-)

5 graden is gelijk aan de temperatuur hiero. Morgen hebben ze sneeuw gemeld. Ben benieuwd.

Groeten, PP te E.

Anoniem zei

Inmiddels sneeuwt het hier geweldig. Al 40 cm gevallen.
Dus niet klagen.
Groetjes ine en ton

Anoniem zei

Keep up the good work Nummular eczema symptoms streetpilot c340 gps car Discount custom stationery Buy phendimetrazine source celexa alchohol interracial teeny bopper Where can i play mystery games wiring circuit breaker box Printing posters philadelphia printing offset digital Cambridge cosmetic surgery nbc dateline cosmetic surgery botox cost indiana

Anoniem zei

best regards, nice info » »