maandag 21 november 2005

Buenos Aires en Puerto Madryn

Hola!
Gisteren (zondag) was onze laatste dag in Buenos Aires. We hadden nog een halve dag, hebben nog even snel onze vlucht gechecked via www.checkmytrip.com en alles leek in orde te zijn, we zouden om 16 uur naar Trelew vliegen. We hebben een ander stuk van het stadscentrum bezocht, namelijk het Centro del Congreso. Dit is een kopie van het Capitool en het dient als regeringsgebouw. Het viel erg op hoeveel vergane glorie je in de stad tegenkomen. Enorme contrasten tussen aan de ene kant prachtige gebouwen en beelden (er staat zelfs een beeld van The Thinker van Rodin!) en aan de andere kant de schrijnende armoede van mensen die letterlijk niets hebben. Overal liggen matrassen waarop zwervers liggen te slapen (complete gezinnen met kinderen!) en zie je hoe ze zich toch weten te redden met allerlei (kinder)handeltjes. Kinderen werpen zich voor auto´s om jongleerkunstjes te doen waarmee ze soms wat geld binnenhalen.
In de stadsvijver wassen ze zich en hun kleren, je weet niet wat je ziet!
Na de broodnodige terrasjes om het verlore vocht weer aan te vullen namen we een taxi naar het vliegveld. Daar bleek al meteen dat we een vertraging van 2 uur hadden. Gelukkig was het buiten het vliegveld een leuk schouwspel. Hele gezinnen hadden zich aan de waterkant (Rio Plata) verschansd om te vissen en of te picnicken. Erg vermakelijk om te zien, hebben weer heel wat foto´s en film geschoten.
We zullen later nog eens proberen of we wat foto´s kunnen uploaden.
Om een uur of 22 kwamen we aan in Trelew waar een taxibusje ons in 3 kwartier tijd naar Puerto Madryn bracht. Daar bleken alle hotels die we op het oog hadden vol te zitten... Na veel gezoek toch iets goeds gevonden bij 2 ex-SS´ers.... Meteen bleek dat ook alles 2x zo duur is als in Buenos Aires.
En toen moesten we als een speer een paar toertjes gaan boeken en bleken alle bureautjes dicht te zitten. Na veel gezoek toch nog een buro gevonden dat nog open was. Vandaag zijn we naar Punto Tombo geweest. Een lange, zware tocht van 110 km waarvan 100 over een onverharde grindweg. In Punto Tombo heeft de grootste pinguinkolonie ter wereld zich gesettled. Het zijn Maggelaen puinguins en er zitten erbij benadering 400.000.
We zitten nu blijkbaar precies in het broedseizoen, overal werden nesten gebouwd en zaten wijfjes op eieren of op net uitgekomen jongen. Ze waren nog zo klein dat ze nog niet eens konden staan. Bij een rots kon je ze de zee in zien gaan waar ze een gedaanteverwisseling ondergingen van koddig, traag beest naar snelle zeevisser. Een eindje verderop zag je hun grootste vijand, de zeeleeuw af en toe de kop opsteken. Erg indrukwekkend om te zien, zeker omdat de beesten zich niets van menselijke aanwezigheid aantrekken, overal kan je tussen de nesten doorlopen.
En nu zitten we onze tijd te verdoen (dat is het nadeel van en excursie) in een Welsh dorp. Alsof daar iets bijzonders aan te zien zou zijn... De dure Welsh tea hebben we maar overgeslagen. Straks gaan we nog naar een museum met dinosaurusbotten (die graven ze hier bij de vleet op) in Trelew.
De vlaktes (pampa´s) die je hier ziet zijn inderdaad niet erg indrukwekkend. Over een afstand van 100 km zie je alleen maar vlaktes zonder een enkele boom.
En morgen naar de walvissen op Isla de Valdes, ze schijnen er nog te zitten hebben we net gehoord, met jong en al!
Morgen weer meer, nu gaan we kijken of die ´Engelsen´ hier van terrasjes gehoord hebben.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Luitjes,

Wat lijkt me dat gaaf zeg om tussen al die pinguins door te lopen. Erg indrukwekkend. Ben benieuwd of jullie nog walvissen te zien krijgen. Hebben jullie al Tango leren dansen ?
We zullen jullie missen vanavond bij spaans. Maar ach, het moet wel even gezegd worden: wat hebben jullie het toch goed !!! :-)

Groetjes, Patrick & Suzanne

Anoniem zei

best regards, nice info Butalbital no prior prescription Cheap mobile phone service plans comparison for is medacine the used what zyrtec Epson photo stylus 200 ink cartridges