maandag 20 oktober 2008

Isalo, Ifaty

Maandag 13 oktober

Na een laatste duik in het Isalo zwembadje vertrekken we naar Ifaty. Onderweg passeren we de Mahafaly tombs, prachtig beschilderd. Overal zie je kuddes zebu's over de weg lopen. In Tulear kunnen we heel even internetten, erg moeizaam… en om 16 uur komen we eindelijk aan in Ifaty. We hebben 2 complete bungalows aan het strand, echt paradijselijk.

Dinsdag 1 oktober

We staan om 5:30 uur op voor een vroege vogelexcursie in het Ifaty NP. Het is een prachtig park met baobab bomen en allerlei vogels (ideaal voor vogelaars zoals wij....)
s,Middags doen Ellen en ik nog een snorkelexcursie met een pirogue (een soort catamaran zeilboot met zo,n balk als tegenwicht aan de zijkant). Het zeilt prima, zo,n ding raakt nauwelijks het water! Het rif voor de kust stelt weinig voor (kleurloos, hele stukken niets...) maar er zitten veel papegaaivissen (lorre!), octopussen, trompetvissen, koraalduivels, etc.
We lopen nog even het lokale dorpje in waar een film van Jackie Chan vertoond wordt (een vrij klein TV-schermpje helemaal in een hoekje van een grote zaal....). Op het lokale schooltje is het grote hilariteit als wij arriveren. Schoolboeken en leitjes (waarop staat geschreven dat 9x9=18) vliegen door de lucht.

Woensdag 2 oktober

Ari brengt ons naar het vliegveld in Tulear en we vliegen terug naar Tana. Daar staat weer iemand op ons te wachten (een echte Schumi, hij scheurt erop los en we krijgen nog een aanrijding onderweg) en ons naar Andasibe brengt. Daar hebben we weer een gezamelijke kamer en de gastvrouw (Henriette, volledig in de Heere...) heeft voortdurend de slappe lach. Er is een heerlijk zwembadje bij. Omdat het al heel laat is als we arriveren (22 uur) krijgen we onze noedelsoep op de slaapkamer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hooi! mooie fotos! vele mooie plekken, en je kon merken dat je een foto graaf was. Die aapjes deden me ook denken aan de aapjes in de film madagascar.
-Joyce(dochter van Heather)