maandag 20 oktober 2008

Andasibe, Ankanin ,Ny Nofy en Ile Sainte Marie

Donderdag 16 oktober

We bezoeken het Andasibe NP waar het een overvloed is van bijna alle species lemuren van het hele eiland. We zien de: Black and White, golden Sifaka, Common Brown; Oli lemure en zelfs de enorm grote Indri Indri. De roep van dit beest reikt wel 3km ver en we kunnen ze vanuit het appartement al horen. Het klinkt een beetje als een walvis.
Ook zien we een boa constrictor en wat andere slangen, geen giftige, die zijn er niet op Madagascar. s,Middags bezoeken we het Private Park of Vakona waar we ook lunchen. De lemuren hier zijn ex-pets en zijn dus erg tam. Ze komen gewoon op je zitten.
,s Nachts maken we nog een nachtwandeling met gids John (een hele goeie, maar slow starter) en zien we nog een aantal gifkikkers, kameleons, een dwarf lemure en een mouse lemure. Erg lonend! Vrijdag 17 oktober
We rijden van Andasibe naar Manambato waar we de boot nemen naar Ankanyn Ny Nofy, een prive park, het Palmarium. We varen de hele dag op het Canal de Pangalanes, dat al in de koloniale tijd door de Fransen is aangelegd om de meren met elkaar te verbinden zodat niet via de 'gevaarlijke' open zee gevaren hoefde te worden. Allerlei soorten lemuren zijn hier door de eigenaar naartoe gehaald. Zelfs de Crowned en de Indri Indri en de Black lemure zit hier. s'Avonds is er entertainment (vissersmeisjes die een dansje doen, erg schattig).

Zaterdag 18 oktober
s,Morgens maken we nog een snelle excursie door het park met een gids waarbij we een aantal vleesetende planten en allerlei soorten lemuren (hier speciaal naartoe gebracht). De boot vertrekt om 14 uur naar Tamatave (de op 1 na grootste stad van het eiland): Hier komen we om 18 uur aan en worden gedropt in een koloniale stijl hotel. Erg mooi maar ook rumoerig...

Zondag 19 oktober

Om 5:30 uur moeten we op, taxi naar de bus opstapplaats en 3 uur durende bustocht naar vertrekpunt boot naar Ile Sainte Marie. En daar zitten we nu, aan zee met een prive rif voor de deur, prachtig! Hieronder het uitzicht op ons huisrif:


Onze taxichauffeur op Ile Sainte Marie die onderweg een paar x moest stoppen om de band bij te pompen.....

Geen opmerkingen: