vrijdag 5 oktober 2007

Bannf dag 3

Donderdag 4 oktober 2007

We hebben de kachel vannacht maar laten lopen. Dan maar 1x per kwartier wakker worden van het geraas van dat ding als hij aanslaat. Beter dan verkleumd tot op het bot wakker worden….
We slapen dus niet erg best en hebben een flink ochtendhumeur.. Maar na een ontbijtje gaat het alweer stukken beter. Het weer ziet er niet heel slecht uit. Wel komt de sneeuwgrens steeds lager te liggen en is het nu – 1.5 Graden Celcius….
We doen een hike van 4.6 km naar de Stoney Squaw Lookout vanwaar je een mooi panorama hebt over het Banff-gebied met de Vermillion Lakes. Het is een vrij saaie klim omhoog door het bos, waarbij je niet om je heen kunt kijken omdat je dan meteen struikelt over spekgladde boomwortels. We moeten door de sneeuw naar boven en het is ijskoud.
Daarna doen we een hike(je) van 3 km die begint bij Lake Minnewanka en eindigt bij een brug over het kleine Stewart Fjord. Mooi blauwgroen water, dat kraakhelder is. Het schijnt dat zich in het meer nog een verzonken dorp bevindt uit 1940. Toen de stuwdam hier werd aangelegd is het onder water gelopen. Een prima duikspot! Helaas te koud nu….
We hebben geen zin meer om nog naar de hotsprings te gaan, alhoewel dat nu heerlijk warm lijkt.. We halen wat booze en lekkere dingen bij de supermarkt en gaan naar de bieb om te internetten. Prachtige boeken hebben ze hier trouwens, het geeft weer nieuwe reiskriebels ook.

1 opmerking:

Roos zei

Hoi Michelle en Huub,

Het zit er weer bijna op voor jullie. Het is weer een geweldige reis geweest zoals we kunnen lezen: we wensen jullie een goeie terugreis! We zitten zondag in Keulen: Alfons gaat de hele marathon dan lopen...tot gauw! Groetjes Roos&Alfons