woensdag 3 oktober 2007

Banff

Dinsdag 2 oktober 2007

Het is weer ontiegelijk koud geweest vannacht en onze gewrichten en spieren voelen pijnlijk aan. Het lijkt wel of de winter al is begonnen hier… We hebben echter een prachtig uitzicht vanaf onze campplaats op hoge, witbesneeuwde bergtoppen. Het weer ziet er redelijk uit, zonnig!
We doen onze eerste hike, de Fenland Loop, vlakbij de Vermilion Lakes, waarvan we schitterende foto’s hebben gezien. Helaas is het weer niet al te best meer en is de asfalt weg die langs de meren loopt niet echt bijzonder. Maar dat heeft natuurlijk alles te maken met het sombere weer. De bergen zijn geheel aan het zicht onttrokken en we zien verder ook geen wildlife.
We rijden door naar Cave & Basin National Historic Site, waar zich zwavelbronnen bevinden. Het stinkt er enorm naar rotte eieren. We lopen via een asfaltweg (3 km, saai..) naar de Sundance Canyon. Hier doen we een mooie hike, langs de waterval omhoog. Omdat het voortdurend regent jengelt het liedje ‘Raindrops keep falling on my head’ (uit Butch Cassidy and the Sundance Kid) voortdurend door ons hoofd….
Maar het is een mooie hike en we zien zelfs wat wildlife; een verbaasde Korhoender (tenminste, we denken dat het dat was, moeten we nog even opzoeken). Hij blijft gewoon zitten en pas na een tijdje wandelt hij op zijn gemak weg.
Bij terugkomst op de parkeerplaats staat er ineens een grote Elk (een vrouwtje) midden op de weg. We kunnen er maar net door, want ze doet geen stap opzij. Ze maakt geluiden naar haar kuddegenoten en we kunnen er mooie filmbeelden van maken. Elks schijnen een groot probleem te vormen, vooral hier in Banff. Ze zijn erg agressief en vallen zonder aarzelen aan als ze denken hun jongen te moeten verdedigen. We zitten nu in de library, waar we kunnen internetten. Tot onze grote ontsteltenis verkopen ze hier volop Zeehonden fur, de winkels liggen er vol mee…. Dat is dan toch wel de duistere kant van de Canadezen, die enorme zeehondenslachting die ze ieder jaar weer denken te moeten volbrengen L
Vanavond koken we weer zelf, de enige manier om niet al teveel drank binnen te krijgen. Die goedkope Marguerita’s zijn te verleidelijk…

1 opmerking:

Tollekes zei

Canada is minstens nog zo mooi als toen wij het in 2002 bezochten.
Gelukkig kan ik op jullie foto's de kou niet zien, maar ik herinner me wel de 50 kg zware winterjas die de oom van Silvia had in Calgary.