dinsdag 17 augustus 2010

McLeod en nachtbus naar Manali

Even een kort berichtje vanuit Manali, waar we vanmorgen na een busrit van 9 uur om 6:30 aankwamen.
Maandag (gisteren) hebben we nog een aantal wandelingetjes gemaakt, naar een aantal boeddistische kloosters en het gebouw van de Tibettaanse regering in ballingschap (prachtig tempelcomplex met een wirwar van vlaggetjes, over een mooi voetpad er naartoe door een bos met apen). We halen het net niet om voor de zoveelste bui terug in onze standaardkroeg (McLLo, wij noemen het McLullo..) te zijn. En het komt er met bakken uit, niet normaal meer.. Gelukkig zitten wij hoog en droog en hebben we een prima uitzicht op het drukke centrale plein waar van alles misgaat. Water stroomt door winkels heen (putten en rioleringen kunnen het water niet meer aan), bussen worden half meegezeuld door het water, we fotograferen ons suf (foto's volgen nog!). Om 20:00 uur waden we naar het busstation en blijkt onze gereserveerde plaats al bezet te zijn (dubbel verkocht dus..). Gelukkig is de bus niet vol en geeft het verder geen problemen. 
Slapen is bijna onmogelijk omdat je iedere keer bijna gelanceerd wordt of een halve meter uit je stoel opveert door de slechte wegen en het rijgedrag (continue remmen) van de chauffeur. Bij aankomst op het busstation nemen we een riskja die enorm stijle berghellingen op moet zien te komen. Af en toe moeten we uitstappen en duwen. Hij brengt ons naar Tigereye Guesthouse, dat gerund wordt door Astrid Jansen, samen met haar Indiase man Kumar. Prachtig optrekje in Old Manali. Aardige vent, die Kumar, hij bengt ons meteen thee en zorgt dat we een kamer krijgen, waar we nog een paar uurtjes bijslapen.
Heerlijk ontbijt met Nederlands brood (door een Nederlandse gebakken hier) en een appel uit eigen tuin. Rene heeft vertraging, zijn vliegtuig stijgt maar niet op vanuit Delhi. Hij zal pas om 13:30 uur aankomen. Iedereen hier lijkt Rene te kennen, alle mensen die via Koning Aap reizen zowieso. Er zitten hier ontzettend veel motorrrijders in het hotel, ze rijden allemaal Royal Enfields. Ze wilden uiteraard de hoogste pas de Himalaya oversteken maar die weg was dicht, nu open!
 Rene schijnt nu aangekomen te zijn, we gaan hem even verwelkomen! Rian en Edwin sms'ten net dat ze zijn weggeregend in Zwitserland en nu in een nat Italie zitten. Europa is ook helemaal van slag qua weer blijkbaar...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Spannend allemaal! Wij zitten nu bij T. Lies in Heiloo (simple PC). Oale M zegt: Proceed but don't take risks. Veel liefs, kus en take care.

Michelle & Huub zei

Leuk, doe Lies ook de groetjes, wij vermaken ons prima hier! dk!

corrie en co zei

wat een leuk verhaal weer, hoe gaat het met Huub en met Rene? gaan jullie nog naar Nepal?? groetjes uit een heel regenachtig Enkhuizen, het lijkt wel herfst!!!!
liefs
Corrie en Co

Michelle & Huub zei

Hoi Co en Corrie, het gaat prima hier met de mannuh. Ze vermaken zich erg goed, ikzelf trouwens ook! Prachtig gebied hoor, dat Ladakh, echt het oude Tibet! Nee, dit jaar geen Nepal meer, dat wordt volgend jaar april (nieuwe poging voor fotografie-workshop). Veel groetjes van iedereen hier! Michelle