zaterdag 24 oktober 2009

Mountainbike trip en opening/feest


We zijn weer terug in Kathmandu sinds gisteren (vrijdag) na een heftige mountainbiketocht door de Kathmandu vallei. Iedereen is wel een keer gesturzt (plekken op hoofden, wonden zijn niet te tellen) maar het was schitterend! Onze gidsen waren nog vrij onervaren (mountainbiken is niet ontdekt hier nog) maar pakten het snel op. We hebben schitterende zonsopgangen gezien (vooral in Chisopani, een primitieve berghut waar Huub s'nachts doodziek werd en een hele plastic zak vol spuwde...) waarbij je boven het wolkendek zat waar de bergtoppen doorheen staken. De volgende dag was hij nog een beetje trillerig en niet al te geconcentreerd waardoor hij weer over de kop ging bij een hele stijle afdaling. Op een punt moest de fiets op de schouder want als je de voorrem maar aan durfde te raken ging je al over de kop. Daphne viel meteen de eerste dag al keihard op haar stuit en kon de 2e dag niet fietsen. Onze porters hebben haar fiets + onze rugzakken moeten dragen naar Chisopani. En Annelies viel op het stuk Buddhanilkantha keihard op haar hoofd (gelukkig had ze een helm op..) toen ze in een kloof reed. Nu zit er een trepanade-achtig luikje op haar voorhoofd, wordt vast een prachtig litteken... In Nagarkot hadden we een schitterend hotel, weeer met prachtige sunrise op de rooftop. We ontmoetten hier de broer van Rene, Hank (the Knife) met een groep. Erg gezellig en een exacte kopie van Rene. We hebben hier 2 overnachtingen gedaan en hebben 1 dagtocht naar Nala, Banepa en Dulikhel gemaakt. Prachtige tempel in Duhlikel! Wel even wennen weer, die dorpen. Toch best groot en als je de afgelopen dagen alleen maar bos, natuur en nationale parken gewend bent is dat asfalt en die uitlaatgassen wel even wennen.....

Gisteren (vrijdag) alleen maar afgedaald naar Sankhu waar om 13 uur de opening zou zijn va het ecologisch dorp van stichting Veldwerk 'Hamro Gaun'. Er waren honderden mensen (veel uit Holland, inmiddels ook een aantal bekenden van ons). Wil en Olga waren er ook, die zijn al een aantal weken in Nepal en hebben al veel beleefd. Ook de leraar uit Sankhu was er met zijn dochters (zusje van Sapana) en Megraj, de eigenaar van het Shreeban resort in Dhading. Erg leuk alleaal. Veel speeches, soms eindeloos lang in het Nepalees. Het ecologisch dorp is echt een technologisch wonder, prachtig om te zien hoe je met alleen behulp van natuurlijke energie een heel dorp van stroom en irrigatiewater kunt voorzien. Roy Voss van Unica demonstreerde nog even de sproei-installatie. Ook zijn er biogas-installaties gebouwd en is er ee championkwekerij. Een soort model dat wereldwijd gebruikt en neergezet kan worden. Ook de mensen van het plastische chirurgisch ziekenhuis (waar voornamelijk brandwonden, maar ook hazenlippen, tumoren en andere vergroeiingen behandeld worden) dat we diezelfde ochtend in Sankhu hadden bezocht waren er! Om een uur of half vijf zijn we weer op de fiets gestapt en (laatste stuk door het donker, zonder licht..) door chaotisch en hectisch Kathmandu naar het hotel gefietst. Daar zijn we gaan eten bij Jing en Jang met een hele groep en daarna was er feest van Veldwerk in 1905. Geweldig sfeertje, er werd veel gedanst in de kelder.
En nu moeten we als een speer gaan vertrekken op de fiets, naar Bhaktapur, de Bodnath tempel en Patan en dan weer terug naar KTM.





4 opmerkingen:

Unknown zei

Jemig, wat een heftig Mtb tochtje zeg. Hoop dat alle wonden weer een beetje aan het helen zijn en dat jullie heerlijk kunnen genieten van de rest van jullie mooie reis.
Gefeliciteerd met je verjaardag pap!! Heb gisteren met Peter gegeten en heb je pakketje ontvangen. thanks!!

CaNo zei

Hoi Huub en Michelle,

Leuk om jullie verhalen te lezen.
Ook via deze weg nog gefeliciteerd!
En dan morgen naar Dhading, ik ben erg benieuwd .........
Doe wel Sapana de groeten he?

Groeten,
CaNo.

Michelle & Huub zei

@Cano: we hebben de zus van Sapana en haar vader al gezien bij de opening in Sankhu! De zus zag er goed uit, dat belooft wat voor Sapana....

CaNo zei

Ik kan niet wachten ...... ;-)