zondag 18 oktober 2009

Kathmandu en Bhaktapur

We zijn vrijdagmiddag aangekomen in Kathmandu. Henk en Henny zijn vanaf Londen met ons meegevlogen. Enorme chaos in New Dehli, alles moet tig x gelabeld worden, enorme bureaucraten zijn het... Bharat stond ons op het vliegveld op te wachten en hier stond ook Harry Brands te wachten op een van zijn klanten. We hebben hem in Tilburg bij een Veldwerk speech ontmoet. Hij gaat een trekking doen met een groep.
Annelies en Daphne waren er al en we zijn maar meteen aan de metershoge Everest bieren gegaan op het terras van het Mustang hotel. En daar kwamen Co en Corrie (Corrie & Co.), Leo en zijn zoon ook langs. Flink ingedronken en toen naar een dinertje in 1905 met Rene en Bharat. Enorm lekker eten, ook Michiel was erbij en er trad een dansgroep bestaande uit gehandicapte kinderen op. Enrorm leuke sfeer.



Vandaag (zondag) konden we redelijk uitslapen, we hebben om 9 uur met Bharat op het dakterras van Helena's afgesproken waar we ontbeten (heerlijke lassi's --> vruchtensappen, scrambled eggs etc.). Bharat legt het programma voor de komende weken uit. Hij heeft een tasxibus geregeld waarmee we naar Pashapustinat (de lijkverbrandingen) rijden. Daarna door naar Swayambudnat (de apentempel, het stikt er van de enorm agressieve bavianen..). Hier wacht Harry Brands ons na afloop op op zijn fiets. Hij wijst ons de weg naar zijn kindertehuis, daar in de buurt. We hebben een ceremonie daar, enorm leuk en gezellig. Enorm zenuwachtige weesjes die dansen uitvoeren, geweldig! Daarna hebben we dezelfde taxibus door naar Bhaktapur waar we met Will en Leny hebben afgesproken. Zij zitten daar met hun reisgezelschap dat ze begeleiden en we kunnen een ceremonie met eten bijwonen. Enorm stijve knieen van het geknield moeten zitten... Vreemd eten, maar erg lekker toch wel en enorm leuk Will en Leny weer te zien! Ze hebben een reisgezelschap dat toch wel op leeftijd is. De oudste is 74. En dan willen ze een Langtang trekking gaan doen...
We rijden terug naar Kathmandu en nemen nog een ijskoud Everest biertje als afsluiting.






4 opmerkingen:

Unknown zei

Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Geniet ervan en ik kijk uit naar de volgende blog.

samina zei

he fijn om te horen wat jullie de eerste dagen zoal meemaken c.q over jullie heen laten komen. Al moet alles moeilijk in die paar regels te proppen zijn. Ik kijk uit naar jullie volgende bericht!

Ramon Bouwknegt zei

Leuk om jullie belevenissen te volgen. De baby zit nog veilig in Luud haar buik maar er lijkt beweging in te komen. Geniet ervan en we houden jullie op de hoogte.

xxx Luud, RJ en Stan

Harry zei

Hi Michelle en Huub,
ik kijk uit naar jullie belevenissen in de dagen na aankomst. Het programma ziet er heeelll boeiend uit.
Harry